Dupa atatea luni de asteptare, iata ca se apropie si momentul in care vei face cunostinta cu bebelusul tau.  Orice nou-nascut reprezinta o binecuvantare in viata parintilor, insa acest lucru nu inseamna ca nu sunt asociate responsabilitati si griji noi. Primele etape de viata ale unui bebelus sunt presarate de schimbari, atat in viata mamei, cat si a celui mic intrucat acesta incepe sa faca cunostinta cu noua realitate.

De aceea, nasterea bebelusului reprezinta un moment pe care il astepti de multa vreme si pentru care incepi sa te pregatesti din timp pentru a fi sigura ca nu omiti niciun detaliu. Este indicat sa ai toate articolele pregatite dinainte pentru a nu avea surprize neplacute la maternitate. Am pregatit un articol pentru tine cu tot ce trebuie sa pregatesti pentru bebelus atunci cand realizezi bagajul pentru maternitate.

Cand poti incepe sa pregatesti hainele nou-nascutului pentru spital?

Nu exista un raspuns standard pentru aceasta intrebare, acest lucru tine mai degraba de tine, insa recomandarea specialistilor in parenting este sa incepi sa alegi lucrurile pentru bebelus in jurul saptamanii 34 de sarcina. In caz contrar, poti risca sa te stresezi in mod inutil din cauza unor lucruri importante pe care le-ai uitat.

Ce articole sa adaugi in bagajul pentru maternitate?

Inainte sa incepi pregatirile, indicat este sa realizezi doua bagaje distincte, unul strict cu lucrurile de care ai nevoie in perioada de dinainte si dupa nastere, si unul care sa contina produsele pentru bebelus, pentru a fi mai usor de gasit.

Trebuie sa retii faptul ca nu este nevoie sa supraaglomerezi bagajul cu lucruri inutile, ci este important sa adaugi produse care stii sigur ca vor fi de folos, iar in aceasta categorie intra:

  • Hainutele

La capitolul haine este important sa pui pe primul loc calitatea acestora, mai precis materialele. Iti recomandam sa alegi pachetul de maternitate Konges Slojd, compus dintr-un body moale, o caciula din acelasi material, precum si o paturica reconfortanta in forma de iepuras. Este o alegere potrivita pentru ce mic intrucat materialele folosite permit circulatia optima a aerului si nu ii sensibilizeaza pielea, fiind placute la atingere.

  • Produsele de ingrijire

Bineinteles, in aceasta categorie sunt incluse nelipsitele scutece, servetele umede, ulei pentru bebe, precum si alte articole de igiena destinate celui mic.

  • Alte accesorii

Cand vorbim de accesorii, nu putem sa omitem suzetele, ce au un rol atat de important in a-l calma pe cel mic in momentele agitate, dar si biberonul sau jucariile realizate din materiale speciale, potrivite pentru bebelusi.

Cum il imbraci pe cel mic la iesirea din spital?

Atunci cand te pregatesti de iesirea din spital alaturi de cel mic, important este, in mod evident, sa tii cont de perioada din an in care te afli. De aceea, iarna il vei imbraca putin mai gros, pentru a se simti comod, pe cand vara este important sa alegi materiale vaporoase, care sa permita pielii bebelusului sa respire si sa fie ferita de orice fel de iritatii.

Asadar, acum ca ai aflat ce trebuie sa contina un bagaj adecvat pentru maternitate, speram ca ai deja articolele necesare, insa daca iti mai lipsesc cateva, te invitam pe site-ul nostru oficial pentru a plasa o comanda cu tot ceea ce iti trebuie.